Ден на траур в община Разлог. Жителите на общината се сбогуват с поредната жертва на Kовид-19 - кардиологът Спас Радев, пише bgonair.bg.  

Както БЛИЦ вече съобщи, след дълга битка с болестта, в неделя Спас Радев издъхна.

Стотици негови колеги, близки и приятели го изпратиха в последния му път пред болницата в Разлог.

Обичаният кардиолог се е заразил с Ковид в началото на месеца, докато лекувал болни в разложката болница. До последно бил на първа линия, въпреки че не се чувствал добре. Със смъртта на д-р Радев работата в Разложката болница става все по-непосилна, заради липсата на медици.

"Работеше по цял ден и беше пример за всички ни. Съжаляваме, нашите съболезнования на семейството. Прекрасно семейство- д-р Божикова и двете му прекрасни деца.

Съжалявам, но просто думите не стигат, за да изкажа и моята лична болка и болката на всички ни. Да почива в мир!", каза д-р Лиляна Жегова.

"Обичан човек, не само на територията на община Разлог. Много хора излекува този човек. Много хора, но за жалост загуби битката и тука, какво общество сме ние? Спазваме ли, не спазваме ли? Лицемерно общество в голямата си степен.

Ръкопляскаме на лекари, но не спазваме. Болницата е пълна-78 човека и още има. Не вярваха някои хора", посочи Красимир Герчев, кмет на Разлог.

Видео от сбогуването с д-р Спас Радев вижте ТУК!