Седмокласничка от Дупница се озова в Спешен център, след като изпила 3 водки и колабирала. 13-г. ученичка е докарана с лек автомобил в Спешен център – Дупница около полунощ в неделя. Момичето било неадекватно, дори не могло да си каже името, съобщава Struma.bg.

Дежурният екип веднага предприел адекватни мерки, включили я на системи, дали й да изпие и медицински въглен. Тийнейджърката се осъзнала едва след втората система. Пред лекарите тя заявила, че до този момент не е употребявала алкохол, но нейни приятели й се присмивали, че не пие. За да се докаже пред тях, седмокласничката изпила три водки една след друга.

В същата нощ и 27-г. М.Н. от Дупница е закаран в токсикологията в Кюстендил след изпито голямо количество алкохол. Той изпаднал в алкохолна кома, след като изпил по време на купон бутилка от 700 мл уиски. На излизане от мястото на купона му прилошало и изпаднал в безсъзнание. Пияният мъж е транспортиран в болницата в Кюстендил, тъй като в нито една от двете болници в Дупница няма клинична пътека за токсикологични случаи.

Същата нощ в неделя е докаран с линейка още един пиян мъж на 25 г. от Дупница. Той изпил набързо няколко чаши текила и му прилошало. В Спешен център му оказали лекарска помощ и след като го стабилизирали, го пуснали да си ходи.