Родопско село е истински рекордьор по „износ" на… булки за чужбина. Шест са смесените бракове в Чепинци, като пет местни девойки са се врекли във вярност на чужди граждани и живеят зад граница, пише rodopi24.

Дамите са щастливо омъжени и градят семейства в Германия, Гърция, Кипър, съобщава за печатното издание „Родопи Смолян" кметът на най-голямото рудоземско село Хайри Брахимбашев. „Долината на чановете", както е старото название на населеното място, пък може да се похвали със снаха дошла от 10 000 километра. Местен жител е сключил брак с девойка от Филипините и двамата в момента живеят край величествените възвишения на Родопите, след като мъжът бил дълго време на работа в Кувейт.

В Чепинци сватбите са традиция, но не и браковете. „На мода е т.нар. „пробен брак". Младите заживяват заедно, вдигат тържество, но не се решават на подпис. Имали сме случаи в кметството-хора на около 50-годишна възраст, след като са си отгледали децата, едва тогава да преминат към брак. Най-важното е да са щастливи, да се разбират", споделя кметът на Чепинци.

Рудоземското село е с население от около 2 000 души.