Заповеди за премахване на 40 незаконни жилищни постройки разбуни духовете в пловдивския квартал "Столипиново". Кметът на район "Източен" Николай Чунчуков вече е издал заповеди за събарянето им. Домовете на ромите освен, че са незаконни, са и на метри от дигата на река Марица. 
"При едно покачване на водите и преливане, може да бъдат отнесени заедно с обитателите", предупреди управникът, цитиран от „24 часа“. По думите му само една от заповедите му била обжалвана. Преди да се пристъпи към събаряне, местният кмет ще извърши още един обход със специалисти от "Социално подпомагане". 

Обитателите обаче посрещнаха на нож новината. "Кръв ще се лее, лягаме под багерите, но няма да позволим да ни бутнат", заканиха се те. 

Постройките са едноетажни, някои са в много добър вид, а други приличат на колиби. За нито една от тях няма строително разрешение. Обитателите им признават, че са ги вдигнали самоволно и не са плащали никога данъци. 

"Живеем тук повече от 20 г., а реката ей чак къде е. Далече сме", категорична е 43-годишната Емилия Младенова. Тя потвърди, че е получила заповед и не я е обжалвала. Имала три деца и четирима внуци. "Къде ще отидем да живеем", протестира Младенова. "Досега защо никой не дойде да види, че живеем тук от десетилетия. Дадох 2000 лева да си прекарам ток, а сега ще ме събарят", крещеше друга жена. "Ще умра, но няма да си дам жилището. Елате да видите колко е чисто и подредено", отсече тя.