Депутатска съпруга предизвика истински фурор, след като написа народна песен, посветена на коронавируса, пише "Борба".


"С маски ми одат" е в изпълнение на Лидия Ангелова от Горна Оряховица и нейната дуетна партньорка Бисера Илиева. Това е интерпретация с друг текст на народната песен с македонско звучене за Стоян Мълчанков, която двете жени направили в периода на изолацията.

Кавър версията има над 150 000 гледания в социалните мрежи и видео платформите, а идеята за възпяването на COVID-19 им хрумнала случайно. Целта на изпълнението била да се повдигне настроението на угрижените хора, а първият, който чул „С маски ми одат“, бил съпругът на Лидия – народният представител от ВМРО Юлиан Ангелов, който силно я подкрепя в пеенето.

Лидия е на 30 години и вече е майка на две деца – 5-годишната Дивна и 3-годишната Смиляна. С любимия си мъж и дъщеричките живеят в къща в село Драговищица, където намерила дуетната си половинка Бисера Илиева. Пеенето в живота на горнооряховката присъства още от детските й години, а таланта наследила от баба си, която била солистка в местно читалище.

По време на извънредното положение Лидия и Бисера, провокирани от еднообразно протичащите дни, тревогата на хората и желанието да направят нещо оригинално, сътворили кавър версия на песента на Стоян Мълчинков, а текста измислили за минути. Талантливите жени припяват:

„С маски ми одат из махалата, де гиди много зараза.

 Дей, брей, де гиди коронавирус, брей.

Дей, брей, де гиди под карантина сме.

Борба ке водим срещу зараза с ракия вечер на маса.

Дей, брей, де гиди коронавирус, брей.

Дей, брей, де ги ке го пребориме.“

След това разпратили изпълнението до техни приятели, един от които го публикувал в YouTube.

Така за часове песента станала изключително популбярна и била харесана от хиляди. Разбира се, имало и такива, които не възприели добре интерпретацията, тъй като според тях било гавра с българския фолклор.

„Нашите намерения бяха да сътворим нещо, което да вдъхне кураж на хората и да ги накара да се усмихнат. Затова и накрая завършваме с фразата, че ще го преборим. Това е посланието“, казва Лидия.

Самата горнооряховка е изключително позитивна личност и вярва, че това е част от качествата, с които впечатлила своя съпруг.

Любовната история на депутата и горнооряховката е достойна за написване на роман, а двамата не крият подробности от ежедневието си.

Двамата се запознали преди 7 години, когато той заемал длъжността организационен секретар на ВМРО за цялата страна. По това време тя била студентка по политология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Видели се за първи път на мероприятие от президентската кампания на Красимир Каракачанов във Велико Търново.

„Срещахме се в Конака. До преди това не го бях виждала на живо, не знаех как изглежда, но бях чувала за него. Беше с костюм, приближи се до мен и опита да ме заговори, но аз доста се притесних. След този ден започнахме да си пишем по интернет и той започна да идва често в Горна Оряховица под предлог мероприятия.

Оказа се, че е идвал заради мен. Не очаквах да гледа на мен като на жена, с която да има връзка, тъй като имаме 15 години разлика“, сподели Лидия.

Една година прекарали в срещи, писане във фейсбук и телефонни разговори. Накрая били категорични, че имат сериозни чувства и няма начин да останат на разстояние един от друг. Ангелов дошъл отново в Горна Оряховица и успял да убеди родителите на Лидия, че тя ще се чувства щастлива с него в София.

Няколко месеца по-късно, навръх Коледа, двойката била дошла във Велико Търново.

„Неочаквано за мен, той ми предложи брак след няколко месеца съвместно съжителство. Падна на колене с пръстен в ръка пред портите на Царевец и каза: „Както подобава на една принцеса, нейният принц й иска ръката пред замък“, сподели 30-годишната жена.