Близки и приятели се прощават днес с един от най-големите фенове на Ботев Пловдив Георги Георгиев - Челсито. Той почина внезапно на 46-годишна възраст вчера. Погребението ще се състои на Централните гробища в Пловдив от 14 часа. Час преди това рокерите от клуб „Anarchy Mcc Plovdiv“ ще направят мотошествие.

„Днес ни напусна нашият брат! С много мъка и тъга се разделяме с теб, но ти ще останеш завинаги в нашите сърца! Почивай в мир, братко! Поклон!", написаха те в своята страница. 

Рокерите се събират в 13 часа в района на ВСИ, откъдето ще тръгнат за опелото, пише trafficnews.bg.

Спортен Пловдив бе покрусен от смъртта на един от най-колоритните феновете не само под тепетата, но и в цяла България.

46-годишният Георги си отиде в съня си, а Фейсбук буквално прегря от съболезнователни коментари и различни спомени от живота на Челсито, свързани с Ботев Пловдив.

„Гошо Челсито бе истинска емблема по българските стадиони, разпознаваем с колорита си и любовта към най-стария отбор в България, стоящ винаги най-отпред и стряскащ противниковите състезатели и треньори с една от най-култовите песни за "жълто-черните" - "Ние сме кретени". Челсито бе лидер на първата голяма фракция в нашите редици "Изгрев бойс”, написа в негова памет сайтът на феновете на Ботев  - bultras.com.

„Шалчета  не събирам  само зъби и крайници... Имам много травми от мелета. Трябва да ходя на тенекеджия. Но душевните травми са повече. Като пита детето „Татко, пак ли паднахме?", кво да му кажеш? Че са по-слаби и им пускаме? Вече е на 15, не мога да го лъжа”, тази фраза бе изстреляна в едно от култовите интервюта на Георги Георгиев – Челсито през 2010 година.