Пловдивски тийнейджър бе осъден на 2 години затвор, при първоначален строг режим, след като Районният съд го призна за виновен за две престъпление.  Те са били извършени миналата година през месец март, като едното е било въоръжен грабеж, а другото опит за изнасилване, съобщава "Трафик".

Тодор Георгиев е на 20 години. Той е имал тежък живот по социални институции от най-ранна детска възраст. В крайна сметка го осиновяват и той заживява в Кючук Париж.  Не след дълго заминава в Ракитово, а след това отива в София. В Столицата той живее с приятелката си, но след като се разделят, той се връща под тепетата.

На 4 март миналата година Тодор бил с приятел на Младежкия хълм, където пушили марихуана. Неговият приятел му показал, че разполага с пистолет и двамата решили да оберат кварталния магазин в Кючука.

Двамата авери влезли в обекта маскирани и ударили продавачката, като я заплашили с пистолета. Тя им дала парите от касата, а те замъкнали и кутия с дарения. Общата стойност на откраднатите средства е била близо 400 лева. С част от парите той си купил наркотици.

Само 4 дни по-късно Тодор си вървял по тротоара на булевард „Копривщица” до училище „Елин Пелин” рано сутринта. В това време от там минавала и пловдивчанка, която отивала на работа. Тодор я сграбчил и запушил устата й, като я заплашил да не вика. След това той започнал да я опипва и се опитал да я съблече. Жената успяла да го изтласка с лакти и се  развикала за помощ.


В този момент Тодор избягал. Няколко часа по-късно полицаи спрели за проверка 18-годишния младеж, тъй като описанието му съвпадало с това на търсените лица за обрания магазин.  Те започнали да го разпитват, а Тодор не успял да даде смислени отговори. Той бил задържан, а по-късно направил и самопризнания.