27-годишен мъж се е опита да се самоубие по ужасяващ начин. Това научи БЛИЦ от разследващи. 

Божидар Й. бил диагностициран с параноидна шизофрения преди две години. От тогава се лекувал в психиатрията в Пазарджик, откъдето е родом.

В края на месец юли тази година родителите му го закарали на редовен преглед в частен кабинет в Пловдив. Малко преди да влезе в кабинета обаче Божидар изпаднал в нервна криза. Звъннали на 112, от там медиците от Спешна помощ го закарали в Центъра по психично здраве в града под тепетата. Младият мъж бил настанен в мъжкото отделение при тежките случаи.

След две седмици лечение лекарите констатирали, че има подобрение и го извели на по-лек режим. Вчера следобед, незнайно защо, пациентът отново изпаднал в криза, получил нервен срив, започнал да буйства и счупил стъкло на една от вратите. 

С част от стъклото, което било в ръката му, Божидар се опитал да си пререже гърлото, нанесъл си и прорезни рани по тялото. За щастие бил спасен. Това е вторият опит на пазарджиклията да сложи край на живота си.

Медици коментираха, че именно през летните месеци, когато жегата е най-голяма, се отключват психичните разстройства на много хора.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!