Фаталното имение на покойния висаджийски бос Константин Димитров - Самоковеца край Боровец се продава отново, видя БЛИЦ.
Невероятният имот е пуснат в офертите на няколко брокерски агенции за луксозни имоти. 


Приживе Самоковеца строи имението като "делото на живота си". Идеята е замъкът да покаже какъв път е извървял - от портиер на хотел в Боровец до собственик на истински замък. 

Всичко е така замислено, че да показва най-голям лукс, на какъвто не се радват дори холивудските звезди в именията си. 
Самоковеца така и не успява да се порадва на замъка, убит е малко, преди той да бъде пуснат в експлоатация. 

Впоследствие и Ангелина, вдовицата на Константин Димитров, също не се нанася там, предпочитайки да живее в градския си апартамент в София.

Малко по-късно това, което притежава, е блокирано от тогавашната Комисия за установяване на имущество, придобито по престъпен начин. 
Вдовицата на Самоковеца започва да води дела и след години успява да си върне имението. 

Ето как го описват от агенцията за  недвижими имоти:

Приказното имение е сгушено във вековна борова гора, в уединен район с още няколко изключително луксозни вили, в най-аристократичния български планински курорт Боровец. Само на 5 минути с автомобил от центъра на Боровец и кабинковия лифт, това единствено по рода си планинско имение е построено в стила на средновековен дворец, изцяло от естествен камък.

Внушителната постройка е с разгъната застроена площ от 780 м², а парцелът, принадлежащ към имота е огромен — цели 4520 м².

В двора е разположен голям открит басейн, който е отопляем.

Планинската вила е построена през 2002 г., а екстериорното и интериорното оформление са завършени по уникален дизайн проект. Фасадата е изцяло от естествен камък, а покривът е меден. Вътрешно финишът е изцяло от естествени материали. Стените, таваните и подовете са изцяло покрити с перфектно обработено орехово дърво.Имотът разполага с 3 огромни спални и 5 бани.

Собствен спа център е изграден на подземния етаж. Мебелите са поръчкови, изцяло от естествено дърво и кожа с най-високо качество.
Вътрешното разпределение на помещенията е организирано по следния начин:

● Приземен етаж: от масивната входна врата, се преминава във фоайе, а после в огромния хол с кътове за сядане, камина и директен достъп към вътрешния двор на имението. В съседство с хола е изграден пура бар и тоалетна за гости. От хола се преминава към просторна трапезария за 12 човека, разполагаща с красива камина.

● Етаж 1-ви над партер: голяма спалня и холно пространство, камина, гардеробна, баня с душ кабина и вана. Втора голяма спалня и холно пространство, камина, баня с тангенторна вана, душ кабина, гардеробна.


Приживе Самоковеца настоявал казанчето за тоалетната да бъде позлатено

● Етаж 2-ри: голяма двойна спалня с камина, баня и душ кабина.

● Сутерен: кухня с голяма помощна стая към нея, спа център с джакузи, релакс зона, сауна за 6 човека, фитнес помещение, тоалетна, душ зона, мокро помещение, гладачна стая, стая за персонал, котелно помещение, стая – ел. табло, втора тоалетна, бойлер сервизно.