Бившият командос Светослав Каменов е завел в дома си жертвата си Десислава Стоянова под предлог, че ще я учи на топография. 40-годишната жена е записала сержантското училище във Велико Търново, но е срещала трудности с тази специалност, научи БЛИЦ от свои източници.

Стоянова явно е искала да продължи да работи в армията. Тя е била с най-ниския чин сред военнослужещите, а по закон след завършване на 45 години, ако нямаш нашивки и по-висок ранг, те освобождават от армията. Именно заради това убитата от Светослав жена е започнала да учи във Велико Търново. 

Двамата се познавали отдавна - от времето, когато убиецът работел с нея в Карловската бригада. По-късно той е бил инструктор в школата във Велико Търново, откъдето е уволнен след предизвикана катастрофа в пияно състояние. 

Тялото на Десислава продължава да се намира в Съдебна медицина - Пловдив и да не е освободено. Очакваше се погребението да е утре, но все още е неизвестно дали то ще се състои в уречения ден. 

Както БЛИЦ съобщи, военните в Карловската бригада са потънали в скръб. Днес те погребаха свой млад колега, който внезапно е издъхнал след тежка операция. Десислава Стоянова ще бъде положена в гроб до него. 

Бившият командос Светослав Каменов я е убил в нощта на 29 срещу 30 ноември в дома си в Сопот. По телефона той извикал свой съсед и приятел, който да ги превози от жилището на Десислава в Карлово до неговия дом в Сопот. Той ги оставил и си тръгнал, няма данни за съпричасност към престъплението. 

Според полицията и прокуратурата, причина за страшния скандал, завършил със счупване на врата на жертвата и укриване на трупа под дивана, е колата на Десислава, която тя дала на убиеца си, за да я ремонтира, а той продал за скраб. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ