Туристка обвинява хижар, че е удрял и ритал кучето й, а когато тя се опитала да го защити, започнал да бута и нея. Причината била, че тя оставила домашния си любимец пред заслона му отвързан и според хижаря кучето плашело гостите, съобщава Нова тв.

Какво точно се е случило?

„Почти всеки уикенд съм в планината заедно с моите две кучета. Тази седмица се отправих към заслон „Тевно езеро” заедно с едно от тях. Носих палатка, защото знаех, че кучета не се допускат там”, разказва Цветомира Колева.

Разказва, че след като пристига времето се влошава и тя влиза вътре за храна. Забелязва, че животното стои пред вратата и решава да го премести, за да не пречи на посетителите.

„В този момент мъж застана пред мен и започна да рита кучето без да има някакъв проблем. Помолих го да спре многократно, а той започна да ме квалифицира с вулгарни изрази”, разказва Цветомира.

Хижарят Иван Дрънков също коментира случая в ефира на „Здравей, България”.

„Версията на госпожата не отговаря на истината. При мен дойдоха много хора, които обясниха, че не им е приятно да се хранят на една маса с куче. Животното влизаше и излизаше многократно. Когато помолих дамата да обърне внимание, тя реагира бурно”, разказва Дрънков.