Районен съд в Пловдив отложи делото на девствената поетеса Албена Хинкова. Момата, прочула се в цяла България с напъните си да закове поета Николай Славов, сега е подхванала журналиста Христо Казашки. Братът по перо обаче не бил открит на адреса, който е посочил, за това съдът го обяви за общодържавно издирване. Хинкова иска 7 бона от Казашки заради нанесени обиди и клевети в местен новинарски сайт.
Казашки твърдял, че Хинкова настоявала той да излъже по делото за поета Славов, като каже, че тя е девствена и заради това му предлагала пари. Журналистът беше свидетел по този процес. Все пак Казашки уточнява, че отказал подкупа, но поискал поетесата да му покрие пътните разноски, защото пътувал от Враца, а вече бил пенсионер и една оцелявал с минималните си доходи. 

Девствената поетеса е категорична, че никога не е карала Казашки да лъже, още по-малко пък му е предлагала пари. Съдебната сага ще стартира, когато Христо Казашки бъде открит и редовно призован. 

А иначе до преди месеци Хинкова съдеше колегата си от литературен клуб „Младост” Николай Славов, защото на една литературна сбирка той и казал: „Кажи бе моме, въпреки, че ти не си мома, но това няма значение”. Възмутена, 40-годишната мома каза, че майка и ще се обърне в гроба, ако чуе какви ги говорят по адрес на дъщеря й. За да докаже непорочността си, тя се подложи на съдебно-медицинска експертиза. Три болници отказаха да направят изследването, накрая съдът разпореди на съдебен лекар да го стори. Въпреки, че медикът доказа цялост на химена и това, че няма хименопластика, девствената поетеса не успя да осъди Николай Славов. Магистратите прецениха, че обида няма.

Сега в Пловдив със затаен дъх очакват новия процес, в който ще стане ясно права ли е Албена Хинкова да иска обезщетение от журналиста Казашки или и тези и претенции няма да бъдат удоволетворени от съда. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ