Окръжна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.С., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него умишлено убийство – по чл. 115 от НК, пише BulNews.

Вечерта на 18.01.2020 г., в дома на 49-годишния С. в гр. Видин, се събрала компания. Вечеряли, консумирали алкохол. Около 22 часа, в двора на къщата, обвиняемият, заедно с други негови приятели, произвели 60 изстрела с два газови пистолета. Оръжията за стрелбата били предоставени от него.
Около 4.30 часа групата решила да завърши празненството в кафе-аперитив "Бали Клуб".

Заедно със съпругата на обвиняемия – М.С., се отправили към въпросното заведение. На тръгване А.С. взел със себе си един от пистолетите - преработен сигнално-газов, калибър 9 мм. Оръжието било заредено с халосни патрони, калибър 9 мм. Р.А.К, допълнително преработени и снарядени с гумени сачми с диаметър 8 мм.

 При пристигането им в "Бали Клуб", те заварили там четирима клиенти, а също така барман и дисководещ. Компанията поръчала бутилка уиски, безалкохолно и започнала да консумира напитките. На същата маса били и другите двама клиенти - Т.В. и Е.Г. Обстановката в заведението била спокойна, с изключение на спорадични реплики между мъжете от различни компании.

В един момент, около 6 часа сутринта, обвиняемият А.С. подал на Е.Г. патрон от пистолет, сочейки към съпругата си, с думите: "Нали знаеш, че това ми е жена?" Мъжът му го върнал, отговаряйки, че тя "не го интересува". Ситуацията се успокоила и компанията продължила консумацията на напитки, а не след дълго Е.Г. напуснал заведението.

Около 7.20 часа един от клиентите на заведението станал свидетел как А.С. и Т.В. стоят прави до масата. При това обвиняемият с дясната си ръка бил хванал през врата другия мъж, като му говорел на ухо. Поради силната музика думите му не се чували.

В следващия момент А.С. извадил с лявата ръка от джоба на панталона си пистолет, допрял го във врата на Т.В. и от упор произвел изстрел. Пострадалият рязко се свлякъл на пода, докато главата му опряла на масата. Съпругата на А.С. извикала на мъжа си: "Какво направи?", на което той отговорил: "Застрелях го".
Настанала суматоха, пострадалият обилно кървял. На масата и по пода се образувала голяма локва кръв. Бил подаден сигнал на телефон за спешни повиквания 112. На местопроизшествието пристигнала линейка с лекарски екип, констатирал смъртта на Т.В.

Междувременно, веднага след изстрела, обвиняемият напуснал заведението. Той изхвърлил пистолета, телефона, дрехите си и изминал голямо разстояние до с. Флорентин, където се укривал до обяд на следващия ден - 20.01.2020 г.

От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта на Т.В. се дължи на остра кръвозагуба, вследствие на разкъсване на голям магистрален съд - сънна артерия. Установените травматични увреждания са причинени от преработен сигнално-газов пистолет.
Предстои наказателното производство срещу А.С., който има предходни осъждания, да продължи в съда.