Попълнете търсена ключова дума или фраза

Селото на министър Ангелов кани Джо Байдън на събор и бистър курбан

https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/seloto-na-ministr-angelov-kani-dzho-baydn-na-sbor-i-bistr-kurban_news794375.html Blitz.bg

Каменово е известно село с бистрия си курбан

Kамено, България 19 Ян. 2021, 14:46 1661 прочита 11 коментара

В село Каменово живеят 300 души. Уж село като село, но не е. В него живеят хора веселяци и зевзеци. Не им е скучно, интересуват се от политика, дори световна,пише flashnews.

Идеята да поканят Джо Байдън на събор се родила на 7 ноември м.г. Събрали се 5-6 човека от селото да гледат по телевизията парад в Русия, но парад нямало.


Имало обаче избори в Америка. И тъй като в село Каменово повечето жители поддържат Джо Байдън решили да го поканят на 21 септември догодина, когато е съборът на селото.

Сред инициаторите е някогашният кореспондент на хумористичния вестник „Стършел“ от Сливен Добрин Добрев. За посещението на Джо Байдън в Каменово вече работи инициативен комитет.

Къде се събира той?

„Всяка сутрин в 8 и половина в т.нар. Ганкино кафене (магазинерката се казва Ганка), правим си оперативка докъм 10 часа – обсъждания, идеи“, разказа хумориста Добрев.

В Каменово са планирали да разучат американския химн за гайда и кавал.

С какво ще го гощават?

„Каменово е известно село с бистрия си курбан, никакви подправки. Овче месо и вода“, казва Добрин Добрев, журналист във вестник „Сливенски новини“

Месото за курбана е ангажимент на председателя на местната кооперация. Обещал е пет овце. А майстор на курбана ще е Таньо.

Традиционният събор в селото за първи път се е провел през 42 година, когато е осветена църквата.

В селото не се страхуват от пандемията

Настоящият здравен министър проф. Костадин Ангелов е родом от Каменово. „Няма пандемия тук. Нямаме нито един случай. Проф. Ангелов е от Каменово. Тук коронавирус не може да вирее“, допълва Добрин Добрев.

11 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам