"Мерцедес" е с щети за стотици левове, след като пропадна в отворена шахта в центъра на Пловдив. Историята за инцидента разказа самият собственик на колата.

Пловдивчанинът живее в района, където тече ударен ремонт. Преминавайки по кръстовището между улиците "Хъшовска" и "Асен Златарев", леката кола пропада в съоръжението, което по ирония на съдбата е без капак. Гумата остава заклещена, а предницата получава сериозни щети.

След инцидента жители на района и потърпевшия водач са обезопасили шахтата с подръчни материали, за да предотвратят повторен инцидент, пише TrafficNews.bg.

„Аз лично се радвам, че жертва на шахтата стана колата ми, а не някое дете. Молим се да не стане някоя трагедия”, споделя потърпевшият пловдивчанин.

По случая от район Централен коментираха, че въпросната шахта се намира на място, където се извършва ремонт. Тези реконструкции включват както рехабилитиране на настилката, така и подмяна на шахтите.

„ В момента около съоръжението се поставя настилка. Тя трябва да се оформи така, че да се постави ринга на съоръжението и чак тогава да се монтира и капак. Хората трябва да бъдат внимателни, тъй като това е строителна площадка”, коментира Георги Стаменов, кмет на район Централен.

Той заяви още, че ще отнесе проблема до строителите и заедно ще предприемат мерки, за сигнализиране и обезопасяване на отворените и ремонтираните към момента съоръжения.  

Ремонтът в квартала между булевардите "Шести септември" и "Княгиня Мария Луиза" продължава вече четвърти месец, като според жителите на района фирмата изпълнител работи спорадично, а повечето улици изглеждат като след бомбардировка.

Само преди два дни там имаше и друг инцидент. 11 -метров бор се стовари върху оградата на къща на ул. "Георги Мамарчев" 16.

Огромното дърво препречи цялата улица и като по чудо не удари пешеходец или преминаващ автомобил. Според собствениците на къщата, пред която е посаден бора - сем. Пенчеви,, строителите са подрязали корените на дървото и това е причината да падне. Те вече са пуснали  жалба в прокуратурата.