Дискотеките, разположени на Южния плаж на курорта Слънчев бряг снощи откриха официално летният туристически сезон с грандиозни партита, а няколко хиляди туристи присъстваха на събитието.

Заради силната си музика тези заведения бяха обект на проверки още през миналата година, а вицепремиерът Валери Симеонов се закани, че и тази година ще измерва нивата на шума и при нарушения ще налага строги санкции. Точно в 2:00 часа след полунощ здравни инспектори начело с началника на РЗИ-Бургас Георги Паздеров, служители на НАП и полиция пристигнаха в района и започнаха проверка.

Изненадващо вицепремиерът не беше със тях, въпреки че беше заявил преди дни, че лично ще присъства на откриването на сезона и ще измерва нивата на шума. Проверяващите не пожелаха коментар, но потвърдиха, че измерените стойности на шума на различни места от плажната ивица и пред най-близкия хотел, са показали стойности над разрешените.

Проверките ще продължат и през следващите дни, заявиха инспекторите. По-късно днес вицепремиерът Валери Симеонов ще има среща с туристическия бранш на Поморие и ще съобщи пред журналисти резултатите от първите проверки в Слънчев бряг.