"Нашите инспектори също са подложени на агресия. Не физическа, a вербална". Това заяви за "Здравей, България" д-р Станимир Спасов, директор на Областната дирекция по безопасност на храните във Велико Търново.

Преди дни репортерът на "Господари на ефира" Димитър Върбанов беше пребит заради поредица от репортажи за продажба на храни с изтекъл срок на годност. 

"Първият сигнал дойде от господин Върбанов, от "Господари на ефира". Извършихме съвместна проверка. Констатираните количества храни с изтекъл срок са възбранени. Ставаше въпрос за голямо количество, чиято стойност беше доста по-висока от моите правомощия да налагам възбрана - става дума за 9 тона на стойност над 25 хиляди лева, затова пуснахме докладна записка. Издадена е заповед за спиране на реализацията и унищожаване от изпълнителния директор", посочи той, като подчерта, че всички документи за тяхното унищожаване са издадени. 

Спасов обясни, че продуктите още не са унищожени, защото тече съдебно разследване:"Докато то продължава, тези храни не трябва да се унищожават".