Шофьорът, който заора с джипа си бургаския плаж, проговори пред Флагман.бг за екшъна. 45-годишният Драго от София твърди, че не е бил пиян или дрогиран, а просто искал да покаже морето на жена си и бебенцето си около 23 часа снощи.

„Снощи вечеряхме на ресторант и изведнъж ми хрумна идеята да заведа съпругата си край брега. Имаме бебе на 6 месеца и денонощно се грижи за него, затова исках да разпусне малко.Аз дадох идеята да се разходим по брега, но понеже й беше студено, реших да стигна по-близо до морето с колата. Не ми се видя кой знае какво нарушение. Аз живея в природата, но когато човек е в града, трябва да спазва правилата”, обясни софиянецът.

Той категорично отрече да е дрифтирал в пясъка. „Как с малко бебе в колата да си помисля за подобно нещо. Идеята просто беше една разходка.
 

Много ме е срам от постъпката ми. Извинявам се на бургазлии. Много харесвам този град и хората му. Аз сам подадох сигнал. Снощи с офроуд кола се опитахме да издърпаме джипа, но не се получи”, каза Драго и с огорчение добави: "Лесно е да се критикува, трудно е да се разбира. Говоря по принцип".Софиянецът, който е с престижна професия, каза още, че е в града от няколко дни и търси да купи имот в Странджа, тъй като е влюбен в този мистичен край на страната ни.
 

В Морската градина пристигна и Пътна помощ, която издърпа джипа. Там бяха и служители на Пето РУ-Бургас, които съпроводиха Драго до управлението, за да даде обяснение и да получи акт за нарушението си.