Млад мъж, страдащ от шизофрения, е пребил до смърт майка си в апартамента им в Пловдив, разположен непосредствено до Младежкия хълм, съобщава TrafficNews.bg
Съседи на семейството твърдят, че често са дочували гръмки скандали и грохот да долитат от дома на майката и сина, като и двамата обитатели на жилището са освидетелствани с психическо разстройство. Досега словесните свади оставали заключени между стените на апартамента, но този път прераснали в акт на физическо насилие с фатален край. 
 

Трагедията се е разиграла в началото на седмицата, когато след ескалирал скандал 24-годишният мъж нанесъл побой на майка си. Вследствие на ударите жената е загинала, а момчето се обадило на роднина, за да поиска пари за погребение.
 
Неговият родственик обаче се обадил на дядо му, който се усъмнил, че има проблем и отишъл на адреса. След като никой не му отговорил, той извикал полиция. По това време душевноболният мъж е бил в дома си. Униформени установили, че той е прекарал над 3 дни с безжизненото тяло на майка си.
 
Синът е направил пълни самопризнания. Разследването по случая продължава, материалите са докладвани на прокуратурата.