Жената, която изби бариерите на гранична полиция и нахлу с автомобила си на българска територия, е на 39 години. Това съобщиха от МВР.

Гражданката на Северна Македония е шофирала лека кола "Ситроен" с швейцарска регистрация и не се е подчинила на полицейските сигнали за спиране и проверка.

Припомняме, че жената е преминала през ГКПП – Гюешево с висока скорост, като е повредила бариерата и не е спряла за проверка при подаден сигнал от граничен патрул в с. Гърляно.

Служителите подали сигнал към дежурната част в ОДМВР – Кюстендил и при влизане в града македонката отново не се подчинила на полицейски сигнал за спиране и се ударила в служебен автомобил на РУ-Кюстендил.

Жената е спряна след минути преследване на ул. "Спартак" след удар в друг служебен автомобил.

Екшън с преследване на жена на Гюешево!

Служителите на реда са установили, че водачката на автомобила е гражданка на Република Северна Македония и Швейцария. Била е във видимо неадекватно състояние и е закарана е в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания.

Действията по започнатото досъдебно производство се осъществяват под прякото наблюдение на прокурор от РП Кюстендил, взета й е кръв за анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!