Голям скандал се разрази днес в центъра на Пловдив. Жителите на двете улици, които искат да се включат към пешеходната зона, са разделени от тази идея. Две подписки вървят едновременно - за и против влизането към зоната.
Хората от двете страни на проблема за малко не са се хванали за гушите, разказа читател мъж, който е станал свидетел на случилото се.
 
„Очаквам до края на дебата да се сбият”, коментира още той.
 
Страстите са били нажежени преди да се появят представителите на местната власт. На място са заместник-кмета по култура Амелия Гешева, заместник-кмета на Пловдив по общинска собственост Димитър Кацарски и кметът на район "Централен" Георги Стаменов, пише "Трафик".
 
"Те заедно с жителите дебатират казуса, но разговорите се превърнаха в говорилня, на която много хора си говорят на висок тон и си викат", допълва читателят ни.
 
„Къде ще паркираме ние. Тук работим и живеем. Трябва да си оставяме превозните средства на един километър от тук или на платен паркинг”, разказват хората от улица "Абаджийска", които настояват статута на улицата да не се променя.
 
Много от тях се притесняват, че бизнесът им ще замре.
 
Те се надяват, че в присъствието на представители на Общината ще се вземе правилно решение и проблемът ще се реши.
 
Защитниците на тезата, че улиците "Абаджийска" и "Железарска", както и малка отсечка, която ги свързва да станат част от пешеходната зона на Пловдив е, че така центърът на града ще стане още по-привлекателен и красив за туристи.