Втрещяващи подробности разкри пред съда адвокатът на арестувания полицейски шеф Стоян Павлов. Защитникът Красимир Елдъров заяви, че няма никакви доказателства, че Павлов е взимал подкуп от ало-измамници.
Нещо повече - не били намерени и иззети никакви пари, а на видеозаписа се виждало само как подопечният му се среща с двамата обвиняеми. 

Според защитника изобщо не е ставало въпрос за ало-измами, единият от обвиняемите по друго производство познавал ченгето, защото бил разпитван от него. Той му се обадил да излезе пред полицията, за да разговаря с него. Калин Димитров искал да уведоми полицая, че пуснал обява за продажба на кола, но се съмнявал, че ще го излъжат. 

В прав текст адвокат Елдъров заяви, че има сериозни съмнения, че някой е поръчал да натопят полицая, за да не стигне до овакантен, висок полицейски пост.

В последната си дума самият полицай каза, че не е извършил никакво престъпление, не е взел подкуп и не е участвал в ало - измами. 

Държавното обвинение поиска постоянен арест с мотив, че има множество доказателства за това, че Павлов е участвал в престъпната схема. Имало и много други сигнали за корупция срещу него. След малко окръжен съд в Пловдив ще реши дали той ще остане в ареста. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ