Над 10 души са наказани след мелето между две групи до колелото на Панаира. Те са били санкционирани по указа за борба с дребното хулиганство, като определението на Районен съд за всички е „задържане в структурно звено на МВР”, съобщава "Трафик".


Размерът на наказанията варира от 3 до 5 дни. Сред задържаните има и жени.

Освен за сбиването, един от участниците в мелето е бил наказани и за заплахи към органите на реда.  

По време на мелето, ромите от Арман махала били въоръжени с лопати, прътове и колове. Масовият бой е станал до училище „Христо Данов”, на улица „Поп Тодор Евтимов”.

Оказва се, че няколко момчета от ромската махала са били нападнати от жители на Гагарин. Те са имали спор от дълго време. След като момчетата си разменили по някой друг удар, свидетели повикали подкрепление от Арман махала.

На кръстовището на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“ и бул. „Цар Борис III Обединител“, полицейски екип забелязал трима младежи, които тичат по улиците с колове в ръце. Виждайки полицаите, момчетата се доближили до тях и им казали,  че група „скинари“ нападнали „техните” хора от махалата. В същото време органите на реда забелязали как тълпа от въоръжени мъже и жени, тичат към училището, въоръжени със сопи, лопати, колове и прътове.

Патрулката последвала тълпата, като междувременно било повикано подкрепление.

Около 20 човека са се събрали близо до учебното заведение. Те крещели расови обиди, както и заплашвали, че „Ще ви отрежем главите“, „Ще ви изгорим“.

До пристигане на Спецполицията, униформените от Трето районно се опитали да усмирят тълпата. Вместо да се успокоят, ромите се нахвърлили срещу служителите на реда.

„Давайте да ги бием тези боклуци продажни. Тъпи ченгета”, викнал един от мъжете и тръгнал срещу тях. В ръцете си той държал крак на маса. На място се отзовали още екипи на полицията, както и служители на Спецполицията.