Голям брой тийнейджъри се събраха на Гребната база в Пловдив и по-конкретно на паркинга, известен като "2-ката". Това е забелязал пловдивчанин, който се е разхождал край Гребния канал снощи, около 23 часа. 

Според него, това най-вероятно са абитуриентите на 2020 година, които са намерили алтернативен начин да отбележат подобаващо своето завършване.
 
Родни абитуриенти разбраха, че няма да имат бал и направиха нещо скандално ВИДЕО

Около стотина души се били събрали на мястото в Пловдив, което предлага една от най-хубавите гледки. Обстановката била допълнена от най-новите фолк хитове и рев на мотори, а някои от тийновете дори въртяли наргиле, пресъздавайки усещането, че са в заведение, пише trafficnews.bg. 

"Паркинга се превърна в магистрала. Колите едвам се разминаваха, никога не съм виждал чак такова движение там", споделя мъжът. 

Той допълва още, че обикаляйки Гребната е станал свидетел и на множество разговори на зрелостниците, като основната тема била предстоящата матура по български език и литература. 

За съжаление, абитуриентите в Пловдив тази година са доста ощетени, поради усложнената обстановка от коронавируса в страната и по света. 

Във всички тях се усеща разочарование, тъй като за момента балове няма да има, а Слънчев бряг ще остане пуст през месец май. 

Изпращане на дванайсетокласните в училищата у нас, обаче ще бъде позволено. БЛИЦ припомня, че Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката изготвят протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна година

Решението бе взето след среща на министър-председателя Бойко Борисов с представители на завършващите 12-и клас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!