ВиК Пловдив вече е решил проблема с безводието на двете пловдивски села. Както съобщихме Иван Вазово и Песнопой са нямали вода от преди Коледа. С БЛИЦ се свърза веднага след публикацията ни инж. Антон Гълъбов от ВиК Пловдив. Той обясни, че проблеми действително е имало, но от вчера по обяд водостабдяването в двете села е напълно възстановено.
Имало е аварии, както предположиха пред репортера ни местни хора, от тях  са се получили течове течове и заледяване на улиците. Те са отстранени. Веднага след това обаче служителите на водното дружество се натъкнали на друг проблем. Те установили, че неизвестен апаш се е опитал да демонтира и открадне кран. Когато установил,че там има високо налягане, се отказал.

От там обаче също имало изтичане на вода. След решаването на тази сага се оказало, че има проблем и със всмукателните клапи на станцията, която захранва Иван Вазово и Песнопой.

Монтирани са нови клапи, обясни инж. Лазаров. От името на ВиК чрез БЛИЦ той поднесе извинения за създаденото неудобство на абонатите. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ