Отиде си Стефан Прончев, един от доайените в икономическата журналистика в Пловдив. Той е починал след кратко боледуване на 73-годишна възраст, пише plovdiv24. 

Последно той беше главен редактор на сайта Financebg.com и на електронното научно списание "Финанси“. Завършил е българска филология и се реализира в продължение на десетилетия в областта на медиите.

Има специализация по икономическа журналистика, като оперативен журналист следи изграждането на отделните индустриални зони в Пловдив и създаването на научноприложните звена на БАН в града.

Работи последователно в различни ежедневници и списания: "Отечествен глас“, "Денят“, "Континент“, сп. "В Пловдив“, сп. "Банки, Инвестиции, Пари“ и сп. "Финанси“ през последните 12 години. Автор е на документални сборници с очерци  и репортажи от пътувания зад граница.

Заедно с д-р Петър Нейчев и д-р Тоде Тодев публикуват документалната книга "Истината за Агробизнесбанк“, в която се разглежда явлението "банковите кризи в България през 90-те години на 20-и век". Той беше и сценарист на технофилма "Георите от САЩ‘94“.