Жена на 68 години е била уцелена от стрелец с пневматичен пистолет докато си върви по улицата в Шумен. Пострадалата е откарана в болницата в града без опасност за живота, пише "Монитор".

Инцидентът става само дни след друг подобен случай в Ловеч, където пък жена беше простреляна с огнестрелно оръжие докато играе на новогодишното хоро пред блока.

Към 5 привечер в понеделник на телефона в дежурната част на ОДМВР - Шумен се обадили от Спешното отделение на МБАЛ - Шумен с информация за приета пациентка с неогнестрелна рана.

На място в болницата за изясняване на случая веднага е насочен полицейски екип. При извършената проверка било установено, че 68-годишната жена е с рана, причинена от сачма в областта на тила. По нейно обяснение тя пострадала на ул. "Македония".

Проведени са незабавни действия, по време на които извършителят, 39-годишен местен жител, е установен. Изяснено било, че при боравене с пневматичен пистолет марка „Елит 2“ по непредпазливост произвел изстрел и улучил преминаващата жена.

68-годишната шуменка е настанена за лечение в МБАЛ, без опасност за живота. Работата по започналата проверка за извършено престъпление по чл. 130 ал. 1 от НК продължава, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.