Съмнения за изборен туризъм се появиха във Врачанско, далеч преди началото на местните избори наесен. Според сигнал до прокуратурата, със съдействието на кмета на криводолското село Галатин, в една къща са регистрирани девет души, съобщава bTV.

При проверка са открити и други нарушения.

В къща без нормални условия за живот дори за собствениците, с регистрация по настоящадрес наскоро са се сдобили девет души. Въпреки че не ги е виждал, хазяинът Богомил Тодоров ги приютил на книга, защото били роднини и приятели на кмета, който преди време му помогнал за лечение.

Според кмета на Галатин - Петър Велков, стопанинът на къщата сам се съгласил да настани хората от село Баурене. На стопанката, която е безработна, кметът обещал помощ.

На улица "Аврора" петима новодомци е регистрирал и братът на кмета. Сега ги няма, но наесен ще дойдат. „Лично ние ги поканихме и те се съгласиха веднага да гласуват за брат ми.
В цела България е така, не само тука”, обяснява братът на кмета. Привържениците на кмета го оправдават.

От началото на годината Галатин е нараснало с над 90 жители. Битката ще е оспорвана, защото отсега се знае, че кандидатите ще са поне четирима.