Смразяващ кръвта криминален екшън се е разиграл тази нощ в малките часове в Пловдив, пише „Марица“. Двама клиенти са нападнали таксиметров шофьор с намерението да го убият и ограбят, като само късметът е помогнал на човека да оцелее.

Около 2,30 ч. двама мъже от ромски произход наели една от зелените коли на „Трафик такси“ да ги откара до казино „Риц“ в „Кършияка“. По пътя обаче агресивните клиенти заповядали на около 40-годишния водач да спре и се нахвърлили върху него.

Нападението станало в района на Водната палата. Бандитите поискали парите от таксиметровия шофьор, след което започнали да го удрят и да го душат.

В същото време обаче покрай мястото преминал автопатрул на охранителната фирма ДАИКС. Гардовете забелязали, че в колата с табелка се извършва някакво насилие, затова спрели и се намесили решително.


Те успели да задържат нападателите и да окажат първа помощ на пострадалия шофьор, който едва дишал и вече бил „забелил очите“. Благодарение на помощта от охранителите човекът ще живее втори живот.

На място била повикана полиция, която отвела бруталните обирджии в районното. Оказало се, че това са двама криминално проявени типове, единият от които бил излязъл от затвора само преди няколко месеца.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!