С риск за живота шофьори правят обратен завой в насрещното. Това се случва на нерегламентирано кръстовище край село Драгичево. Автомобили, тирове, маршрутки и други превозни средства. Водачите използват обръщалото за снегопочистваща техника, намиращо се на границата между зоните на действие на ОПУ - Перник и ОПУ - София. Румен Бахов потърси и позицията на АПИ за абсурдното кръстовище.

"Това си е техен избор. Като цяло е забранено да се прави обратен завой, като цяло да се преминава разделителната ивица. Тук е предвидено да се монтира т.нар. "разглобяема осигурителна система за пътища. Но тя ще бъде монтирана при приключване на на зимното поддържане. Тук обръща нашата снегопочистваща техника, която обслужва област Перник и област София", обясни инж. Иван Василев от АПИ.

Той допълни, че има временни ограничителни съоръжения. Наредени са бализи, които същото забраняват обратното движение. "Предприели сме дейности за изграждане на временен светофар. Тук в района имаме амбиции  да се въведе интелигентна система за управление на трафика", добави той.

По думите му, жителите на Драгичево имат нормален вход и изход, който е на 3 километра по-надолу, но на хората явно не им харесва.