Снимки на голи ромчета, които се къпят и пекат голи във фонтаните в идеалния център на Пазарджик, разбуниха града. Фотосите са качени във фейсбук страница - " Моят Пазарджик" на 30 май, след полунощ.
От текста се подразбира, че може би са снимани през деня в неделя /29 април/. В този ден обаче в града бе първият ден от традиционния фестивал "Арт идея- Арт алея" и в централната градска част имаше голямо струпване на хора, което на снимките не се вижда. 



Районът около фонтаните на Пазарджик е любимо място за разходка на жителите на града, а в непосредствена близост е и детска площадка, която се посещава от много майки с малки деца. Поради това коментарите по повод скандалните снимки са многобройни и крайно отрицателни.



Началникът на кметския кабинет в Пазарджик Ива Забуртова заяви, че скандалните снимки на голите ромчета са от миналата година. Тя съобщи, че вече са предприети мерки това да не се случи отново. Край фонтаните ще бъда поставени табели, че къпането е абсолютно забранено, а еко - патрулите на общината ще осъществяват ежедневен контрол и наблюдение да се спазва обществения ред. В извън работно време с тази функция е натоварена охраната на централната градска част, пише „24 часа”.

Малолетни ромчета се къпят във фонтаните на Пазарджик години наред в най-горещите летни дни, но никога досега изцяло голи. Поради това на проблема не се отдаваше голямо значение.