Движението на влаковете в участъка между гарите Благоевград и Кочериново е спряно поради инцидент. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Както БЛИЦ вече съобщи помощник-машинист се е метнал от влак в движение и е загинал на място. След ужасяващата кървава гледка машинистът на композицията се е почувствал много зле. 

По първоначална информация загиналият е на 33-години и е родом от село Бистрица, предава struma.bg.


Ето какво гласи съобщението на БДЖ: 

"Около 16.05 часа е преустановено движението на влаковете в участъка между гарите Благоевград и Кочериново поради настъпил инцидент с помощник-машинист от товарен влак в тунел между двете гари. По първоначална информация помощник-машинистът е скочил в движение от първия локомотив на товарната композиция. В момента на място се извършват следствени действия за изясняване на обстоятелствата около инцидента. Ще бъдат взети показания от машиниста и локомотивния персонал на втория локомотив. До приключване на следствените действия е организиран превоз с автобуси за пътниците от преминаващите през участъка пътнически влакове. Ръководството на националния железопътен превозвач изказва съболезнования на семейството на загиналия служител."