Частен лесовъд и кметски наместник отнесоха актове заради незаконен добив на дървесина. В ареста е прибран шофьорът на камиона, превозвал 5-те кубика дърва, съобщиха от полицията в Монтана.
В петък около 15,20 часа в полицията във Вършец е получен сигнал за превозване на незаконно изсечени дървета край село Горна Бела Речка.
 
На мястото незабавно заминал полицейски автомобил. Вътре в селото полицаи и служители на агенцията по горите спрели за проверка товарен автомобил "Газ 66", управляван от Любомир Д./38 г./ от Вършец. В камиона открили пет кубика дърва за огрев от вида бук и зимен дъб, без контролна горска марка  и без превозен билет. Близо до камиона е намерена личната марка на частния лесовъд Замфир Р./23 г./ от Берковица, който по-късно се появил на мястото.
 
Служителите на горското са съставили актове на частния лесовъд и на шофьора на камиона. Конфискувани са дървата, газката и марката на Замфир Р. Акт е съставен и на кмета на  Горна Бела Речка – Валери С.
 
Управникът се опитал да препятства проверката на  горските.
 
В ареста е прибран шофьора Любомир Д. Той първоначално не се подчинил на полицаите и не позволил да проверят товара на камиона му.
 
По случая е образувано досъдебно производство.