Потресаващ инцидент разтърси Гоце Делчев вчера, младеж е бил качен в автомобил и инквизиран след неуредени взаимоотношения със съгражданин, съобщава struma.com. По време на разпрата с бухалка инквизиторът е счупил двете ръце на жертвата си.
14-годишният Захари от дома за деца лишени от родителски грижи в Гоце Делчев, е жестоко инквизираният, чиито ръце са счупени, това уточниха от ОД на МВР. Полицаите са задържали побойника С. П. на 39 години от Гоце Делчев. Инцидентът е станал в местността "Панорамата" край града.

За да примами непълнолетния, побойникът използвал 30-годишен местен жител, който познавал момчето.

39-годишният го качил в автомобила си и го закарал в местността "Панорамата", където е пребит зверски. Инквизиторът счупил с бухалка ръцете му в областта на лактите. Момчето е настанено в болница. Първоначално бе съобщено, че битият е 30-годишен, но от полицията уточниха подробностите.

14-годишният Захари е уличен от побойника в кражби, но в момента това се уточнява. Издирва се и 30-годишният помагач на побойника. Директорът на дома г-н Ендрев също коментира случая:

"В петък, Захари, който е на седмична грижа в дома се върна от училище, обядва в дома, дадохме му парички и той се прибра в семейна среда за почивните дни. Това, което ми казаха, че по пътя някакъв около 30-годишен го спрял, друг го качил в автомобил и го закарали между болницата и "Панорамата", където е пребит жестоко, това е което ми казаха от полицията. В момента той е в болница, ще отида да го видя, за да разбера какво точно се е случило", каза директора.

По-късно стана ясно, че полицаите от Гоце Делчев са задържали 39-годишния Стоян П., известен в града бизнесмен, син на местно величие. Баща му е бил директор на един от заводите в града. Заедно с него, е задържан и използваният да подмами момчето 30-годишен мъж, който е негов роднина.

Мотивът за престъплението е кражба от машини за кафе, които имал бизнесменът Стоян. Той обвинявал 14-годишният за кражба от машинките.
Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за причинена средна телесна повреда на малолетно дете. Социалните служби в града са на крак след случилото се, активизираха се и от закрила на детето. Работата продължава.