В Сърница очакват резултатите от мащабното тестване на хората, контактни на новите заразени. Стигна се и до призив туристите да не се насочват към района, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

Вече 15 са заразените с коронавирус в родопския град, предаде Нова тв.

Открит е един нов случай на заразен. Става въпрос за мъж, чиято съпруга работи в производствен цех в Доспат. Така общият брой на заразените там става общо 4. Тяхното състояние е добро. Очакват се резултатите на 50 жени, които работят в същия цех.

Кметът на града тази сутрин обясни, че днес е важен ден, именно защото се очаква да излязат пробите на хората, които работят в шивашкия цех в Доспат. Там има заразен с коронавирус.

По думите му днес ще стане ясно колко сериозно продължава да е разпространението на инфекцията в града.

Става страшно: И Доспат пламва заради огнището с К-19 в Сърница

След спешно заседание на Кризисния щаб вчера беше решено градът да не се поставя под карантина. Сградите, в които са работили заразените, се дезинфекцират.

Новината, че Сърница няма да се изолира, дойде вчера след спешната среща между Областния кризисен щаб и държавния здравен инспектор. От Щаба обаче излязоха с призив - туристите да забравят дестинацията Сърница поне в следващите две седмици.