Съседите от блок 126 в квартал „Тракия“ се оплакват от начина на живот на 68-годишния бай Велко, който запали апартамента си днес по обяд. Огънят лумна към 13 часа днес, когато пенсионираният строител си бил у дома, съобщава "Марица".

Пушеците се разпрострели бързо в целия вход, Велко се нагълтал с дим и припаднал. Към мястото веднага били изпратени 2 пожарни автомобила и линейка.

Огнеборците, щом влезли в жилището, открили припадналия мъж между хола и коридора. Имал е жизнени функции, но е вдишал отровни газове.

Пожарникарите веднага са извели пострадалия от горящия апартамент, съобщи за Марица.бг говорителят на пожарната Цвятко Дешев. Пристигнала е линейка, която го е откарала в болницата.

Съседите рядко общуват с пенсионера. Преди време той купил този апартамент за себе си, а за дъщеря си купил друг – около парк „Лаута“. Две дами от входа разказаха за Марица.бг, че в един момент Велко започнал да води клошарски начин на живот – ходил по кофите, хранил се с боклуци, често храчил във общите жилищни части.

„Притесняваме се, че ще плъзнат зарази, понеже този човек е нечистоплътен. Имаме много малки деца тук и те може лесно да се разболеят“, разказа една от съседките.

Чрез медията ни, те помолиха дъщеря му да се грижи по-добре за баща си или да го изпрати в дом за настаняване на възрастни хора.

Самото жилище на седмия етаж беше опожарено почти до основи. Острата миризма на дим се носеше до партерния етаж, а огнеборците бяха отворили всички прозорци на стълбището.

Вратата на самата гарсониера също беше отворена. Отвътре миришеше на дим и изгорено. Опожарени мебели лежаха захвърлени по пода, изпочупени и обгорели от стихията. Единствено мигновената намеса на служителите на реда е причината да не стане по-голяма беля в блока. /