34-годишният Марин Сергеев, който в събота беше прегазен от влак до Железния мост в Пловдив, се е завърнал от гурбет в Гърция и бил отчаян, че не може да си намери препитание, пише "Марица", позовавайки се на жители на Шекер махала, които познавали загиналия ром.

Според тях той си вадел хляба в южната ни съседка като строител, други твърдят, че известно време е бил тираджия.

"Беше добро момче, работливо, изкарваше си честно парите и никога не се е забърквал в бели", добавиха познати на Марин, който се хвърли под влака и издъхна на място.

Младият мъж заминал за чужбина преди около две години. Дотогава нямал жена или приятелка, живеел сам. В Шекер махала нямат представа дали в Гърция си е хванал гадже, или е продължил с ергенския живот.

Мъжът се прибрал у нас в началото на епидемията от коронавируса, защото работата в Гърция рязко намаляла, а накрая и съвсем спряла. Марин не смогвал да покрива разходите си и затова си събрал багажа и се прибрал в Пловдив. Тук обаче пък съвсем не успял да подхване нещо, от което да изкарва пари.

"Възможно е и да е натрупал борчове, да е теглил големи заеми, за да замине и да се устрои в Гърция", твърдят запознати от махалата. Според тях след като се върнал в Пловдив, 34-годишният мъж, който преди се славел като майтапчия, станал изключително мълчалив и необщителен.

„Нямаше късмет това момче. И така лошо да си отиде“, коментираха още жители на махалата.

Някои от тях предполагат, че е възможно Марин да е бил заплашван заради заемите, които взимал и трудно връщал и това да го е подтикнало да сложи край на живота си.  

В социалните мрежи новината за самоубийството в Пловдив провокира различни реакции. Сипят се обвинения по адрес на коронавируса и кризата, но може да се прочете и интересни версии. Една от тях свързва смъртта на 34-годишния Марин с арестувания лихвар Стефан Асенов- Менду, за когото стана ясно, че е раздавал заеми срещу много солени лихви.

Очевидци на потресаващата гибел на бившия гурбетчия пък още разказват за преживения кошмар. Трагедията с случи привечер на 23 май. Малко преди Железния мост над река Марица, Марин легнал на релсите, а влакът минал през него, въпреки отчаяните опити на машиниста да спре. За няколко часа композицията бе спряна, както и движението по трасето Пловдив-Карлово.