Състоянието на самозапалилия се 29-годишен мъж от Симеоновград се влоши и операцията му за трансплантация на кожа, която бе насрочена за края на тази седмица, е отложена. Мъжът бе приет на 4 юли в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия в УМБАЛ „Св. Георги” с 55% изгаряния по тялото и опасност за живота. Сериозно са били засегнати двете му ръце, гърба, седалището, лицето и краката.
Всички тези изгаряния получил, защото се полял с бензин и се запалил. Причината да го направи бил семеен скандал с бременната му жена. Двамата се скарали и тя отказала да го пусне да се прибере в общия им дом на ул. „Цар Асен”. Мъжът започнал да пръска около себе си с носената от него бутилка, пълна с бензин. След това, около 21,40 часа, се полял и се запалил, пише "Монитор". 

Бил откаран в пловдивската университетска болница около 1 часа през нощта и цели три часа лекарите обработвали тежките му рани. Било предвидено да бъде опериран, за да му бъде присадена кожа, но тъй като лабораторните му изследвания, които се проследявали трикратно всеки ден, се влошили, се налагало първо пациентът да бъде реанимиран преди да бъде опериран, обясниха от клиниката.

Оттам не се ангажираха кога ще бъде възможно 29-годишният да се подложи на хирургическата интервенция.