Вече е ясна причината за реализираното бягство от ареста на районното полицейско управление на Враца, съобщава BulNews.bg. Повреденото ел. заключване на вратата на изхода на сградата е направила възможно излизането на 15-годишното циганче от килията.

В сряда заключващият механизъм се повредил и затова вратата стояла отворена, за да могат ченгетата да минават без проблем през нея. В четвъртък сутринта обаче докарали сина на сутеньора Хари и докато оформяли документите по задържането му, той се изпарил от ареста, без някой да го спре.

Бягството вбеси директора на полицията във Враца Янко Янколов, който още вчера се закани да бъде безкомпромисен към ръководството на полицейското управление. Тепърва проверка ще изяснява защо задържаното циганче не е било заключено в килията и какво е правил постовия, който следи за реда в ареста. Отделно на самия изход на сградата има втори униформен, който контролира кой влиза и излиза в РПУ-то.

Назначената проверка ще трябва да установи и дали някой не е подписал избягалото циганче под документ за неговото освобождаване, в опит да се прикрие станалото.

Още вчера Янколов е предупредил шефа на криминалистите Мартин Гурзовски, че от понеделник отива на работа в районното в Оряхово. Като видял началото на баташкото клане, началникът на униформените Венци Петров побързал да заяви, че по най-бързия начин ще напусне системата на МВР.

По-деликатна е ситуацията с шефа на районното Георги Митов. В момента той е на почивка в Италия, но още вчера е получил заповед да се прибира по най-бързия начин. Опитни астролози вещаят черни дни за Митов, тъй като Янколов знае нещо, което Митов си мисли, че не знае, пише Булнюз.

По-късно тази среща била преразказана на Янко Янколов и той вече има представа кой клати лодката във врачанската полиция. По тази причина се очаква цялата отговорност за най-срамния инцидент в историята на районното управление във Враца да понесе неговият началник Георги Митов, което е и съвсем нормално.