Съпругата и децата на криминалнопроявения Антон Латинов,  известен като Тони Гърчето, пострадаха вчера в тежка катастрофа, станала на моста преди Мелник. Инцидентът станал малко след 9 часа сутринта, когато съпругата на Латинов, който от няколко месеца лежи в следствения арест, тръгнала с колата си от село Зорница да закара 6-годишния им син на детска градина в Мелник, с тях било и 6-месечното й бебе, съобщава struma.bg.
Според полицейската сводка на моста, малко преди града, 24-годишната Христина Йорданова ударила с голфа си насрещно движещ се автомобил „Алфа Ромео“ с 28-годишен водач от Сандански. В резултат на удара лекият автомобил „Фолксваген Голф“ паднал под моста.

Веднага е сигнализирано на тел.112, докато на мястото пристигнат полиция и линейка, случайно минаващият от там популярен в миналото петрички милионер Живко Томов-Фашиста качил в колата си и закарал до санданската болницата Христина и децата й.
Веднага е свикан екип специалсти -ортопед, невролог и хирург, които да прегледат пострадалите. В най-тежко състояние е 6-месечното момченце, което имало оток на главата. След направен скенер се установено, че бебето е със счупен череп. Реаниматор от МБАЛ - Сандански е интубирал детето, което в тежко състояние с линейка на ФСМП -Сандански е закарано за „Пирогов”. Майката Христина Йорданова, която е със счупена ключица, и 6-годишният Теофилис, който е със счупена ръка, също са транспортирани за столична клиника.

В болницата, притеснени за двете деца и майка им, пристигнаха близки на семейството. Братът на Тони - Кирил Латинов, тръгна след линейката за София с личния си автомобил. Шофьорът на алфа ромеото Димитър Георгиев се размина само с уплаха.

През септември месец Антон Латинов бе арестуван, след като на ГКПП - Кулата при акция на благоевградските антимафиоти, ръководена лично от директора на ОД на МВР тогава ст. комисар Росен Танушев,  бе заловен  половин килограм хероин. Акцията бе проведена след предварителна разработка. Полицаите знаели, че около 8 часа сутринта „мулета“ ще направят опит да изнесат хероина в Гърция. В лекия автомобил, в който била дрогата, са задържани мъж от ромски произход от санданкото село Склаве и жена от Пазарджишко.

Според запознати двамата са работили за Антон Латинов от Мелник. Антон и брат му Кирил са криминалнопроявени.

След като разбрали, че „мулетата“ са заловени на Кулата, двамата опитали да се укрият от полицията. Бързо обаче са заловени и закарани в полицейския арест в Сандански, където са разпитани.  Няколко месеца преди това братята Латинови влязоха в полезрението на полицията като участници в зверско меле в ресторант в Мелник. Тогава също се опитаха да се укрият, но бяха задържани.

Оказа се, че А. Латинов е пострадал при мелето, бил ударен с дърво по главата. Тогава след като раните му бяха обработени в санданската болница, той бе прибран в ареста за 24 часа, а след това мярката му бе заменена с най-тежката - „задържане под стража“.