Няма пострадали при инцидента в Силистра, при който учител изпусна пистолет на земята по време на час. Сигналът е подаден в полицията, където е установено, че оръжието е бойно и законно притежавано от учителя - бивш полицай.
 
Случката се разиграла в часа по история на пети клас в силистренското училище „Иван Вазов“ в четвъртък, когато от палтото на учителя паднал пистолет. Въпреки че той успял бързо да го прибере, ученик от класа забелязал оръжието и уведомил класния си ръководител.
 
„Колегата Димитров потвърди, че от връхната му дреха е изпаднало оръжие, което е законно притежавано от него. Обясненията, които даде, бяха, че в същия ден по обяд той е трябвало да отиде да стреля, по уговорка, на стрелбище“, каза пред БНТ Росица Трендафилова - директор на ОУ „Иван Вазов“.
 
От ръководството на училището са взели необходимите мерки и на следващия ден с децата от класа е работил психолог.
 
„Така че са предприети всички действия да се установи истината, да разговаря психолог с класа, да се намери заместващ учител за днес, учителят да даде своите обяснения и гледна точка. Това е изолиран случай и са взети всички мерки да няма повече опасности“, коментира Габриела Миткова, началник на РИО-Силистра.
 
59-годишният учител, който е бивш полицай, отказа да застане пред камерата. Той работи в училището от две години, но вчера е напуснал по взаимно съгласие и е поел отговорност за неразумната си постъпка.