Държавата се опитва да продаде любопитен терен, намиращ се в непосредствена близост до центъра на Бургас. Става въпрос за значителна незастроена площ - 9034 кв. м (малко над 9 декара), до жп линията, успоредно на бул. „Мария Луиза“, съобщава „Флагман“.
 

Областният управител на Бургас е подал имота на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК), която миналия месец бе обявила явен търг.
 
Той трябваше да се проведе на 29 март, но кандидати не е имало, съобщиха от АПСК.

Каква е причината за липсата на интерес, не е ясно. Възможно е информацията за приватизацията да не е стигнала до потенциалните инвеститори.
 
Началната тръжна цена, обявена от АПСК, е била 900 000 лв. без ДДС. Това е около 100 лв. /50 евро/ на квадратен метър.
 
Както се вижда от Кадастъра, парцелът е с продълговата форма и се води урбанизирана територия в Промишлена зона – Север със статут „за друг вид застрояване”.
 


Намира се между района на „ЖП Фондови жилища” и гара „Владимир Павлов” – под едноименния надлез. Теренът е обрасъл с растителност – храсти и дървета.
 
Засега не е ясно дали от Агенцията по приватизация ще обявят нов търг при по-ниска цена. Това може да се окаже проблем, ако стойността от 900 000 лв. е близо до долната граница, посочена от лицензирания оценител.