Мъж и жена на средна възраст са забелязани да събират средства под предлог, че са дарение за фондация "За Нашите Деца"!, съобщиха от организацията, цитирани от plovdiv24.bg. И добавиха: "Жената е ниска, леко пълна, с тъмна коса, подстригана на черта. Запитан за повече информация за фондацията, мъжът разказва своята драматична история, че е алкохолик от много години и наркоман, а майка му е психично болна и как фондацията му е предоставила възможност да набира средства за помощ.

За това сигнализира служител на "Криейтив Актавис Академи – Пловдив", който забелязал измамниците, представяли се с изтъркани баджове с логото на фондацията, на организиран от компанията му благотворителен базар "Искам бебе". Същият служител ги е засичал на доста други места в града - пред община Пловдив, на Централна гара, в моловете. 

Екипът на фондацията благодари за сигнала, който вече подаде до отговорните институции и се обръща към всички вас.

"Скъпи приятели, 

Не се доверявайте! Нашите доброволци не събират средства по никакъв начин! Това може да стане само от наши колеги на събитие, на което имаме брандиран щанд и наш банер. В този случай колегите носят бели тениски с нашето лого, а ако се предоставя възможност за дарение на място, това става само в наша брандирана кутия.“

Всеки, който желае да дари средства в подкрепа на дейността на фондация "За Нашите Деца“, за да могат повече деца да имат щастливо детство в семейство, може да направи това, през бутона "Дари сега" на официалния сайт на фондацията".