Тежка катастрофа е станала на пътя между Враца и Вършец, съобщава агенция BulNews.bg. Инцидентът се е случил на около километър след разклона за курортния град.  

Камион с естонска регистрация е пътувал в посока Вършец, когото решил да избегне дълбока дупка на пътя и навлязъл в насрещното. В този момент обаче срещу него се задавал лек автомобил “Пасат” със софийска регистрация. Мъжът, зад волана на колата, се опитал да избегне сблъсъка, но не успял и се ударил в камиона, след което се обърнал в канавката. При удара водачът на “Пасат”-а е пострадал сериозно, целият е в кръв и е в тежко състояние. Шофьорът на камиона и спътникът му обаче са с по-леки травми. 

В момента на мястото има три линейки, две полицейски патрулки и два екипа на пожарната, които вадят пострадалите от превозните средства. 
На мястото са били пристигнали повече екипи на гражданска защита, тъй като първоначално подаденият сигнал е бил за изключително тежка катастрофа. 
Движението в района е блокирано.Свидетели на инцидента разказаха пред агенция BulNews, че са подавали десетки сигнали до АПИ за трагичното състояние на пътя, който буквално е осеян с кратери. Дупката, която е причина за катастрофата, пък е дълбока над 20 см.Жена от Враца дори заяви, че вчера е била два часа в областното пътно управление, за да се оплаче от състоянието на същия път. От там обаче най-нагло са й заявили, че може да се оплаче ако иска и на "арменския поп". Хората на мястото на катастрофата са категорични, че ако не се вземат мерки за ремонт на пътя може да се случи трагедия, подобна на тази край Своге.