Студентка от Пловдивския университет вдигна накрак полицията с неуместна шега, съобщава Struma.bg. Историята се разиграла в събота, часове преди церемонията по откриването на Европейската столица на културата 2019.

Пловдивчанин, който се движел с автомобила си по бул. "Руски", видял че от съседна кола момиче показва през прозореца лист, в който с големи букви бил изписан надписът SOS. Маздата, в която на предната седалка пътували още две момчета се изнесла бързо по ул. "Любен Каравелов" и гражданинът се разтревожил, че девойката може да е похитена. 

Обадил се на 112 и подал сигнал за видяното, като описал автомобила и дал регистрационния му номер. Полицаите издирили собственика на маздата, който се оказал 22-годишен студент от ПУ. Той потвърдил, че действително се е движил по описания маршрут, а в колата са били приятелката му и още две момичета. ченгетата му наредили да се яви в районното, но той обяснил че има ангажимент, тъй като е доброволец в церемонията по откриването. За сметка на това обаче изпратил гаджето си и приятелките й. 

Момичетата признали, че се шегували и никога не са били в опасност. Заявили, че не предполагали какви може да бъдат последствията и се извинили. 

Това е поредният случай, в който младежи се забавляват по крайно неуместен начин. Преди две седмици момчета от Асеновград скандализираха минувачи, като минаха с извадени автомати и бял джип през центъра на града. Те бяха задържани, като се оказа че снимали видеоклип по студентски проект. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!