Неприятно изненадан остана собственик на автомобил в Смолян, който откри в двигателният си обсег заклещена белка. Шофьорът отворил капака на колата си, за да провери нивото на маслото, когато видял животното да лежи върху двигателя. 

Първоначално не знаел как да реагира, но после разгледал внимателно животното и установил, че хищникът от семейство Порови е неподвижно и няма никакви симптоми на живот. Оказало се, че дивото животно е заклещено и мъртво.

„Изненадата беше доста неприятна. В почивния ден реших да проверя нивото на маслото и да огледам двигателя. Това, което видях обаче, не беше никак приятно“, коментира собственикът на автомобила Светослав Фидански, цитиран от 24smolian.com.
 

Автомобилът му е бил паркиран пред блока, където живее в кв. „Невястата“ в Смолян.

Според специалисти, белките са доста опасни, ако решат да се настанят в даден автомобил. Те трудно отстъпват територия и са доста отмъстителни. Често вредите които остават след тях са сериозни - от спукани гумени съединения, до прекъсване на кабели и т.н. Автомонтьори съветват, всяка сутрин да се отваря капака на колите за огледи, особено в районите, където вече има засечени подобни присъствия.