Майка праска и малките й предизвикаха усмивки у мнозина пловдивчани до Окръжна болница. Картината не е нещо необичайно за района, там редовно се забелязват свободно щъкащи грухтящи животинки около лечебното заведение или новата сграда на ПУ, пише Трафик нюз бг.

За поредната порция свинско сигнализира буден гражданин. Той побързал да улови прасенцата с камерата си, както направиха и много други пловдивчани, които си спретнаха селфита с тях.

Малките и майка им са били заровили муцуни в тревите и храстите, търсейки храна. Освен смях обаче животинската история предизвика и възмущение у някои.

„Недопустимо в бъдещата столица на културата! Полудиви прасета се разкарват около "Кръводарителския център на Окръжна болница". Въпросните прасета разхвърлят отпадъците, изхвърлени от самата болница в храсталаците. Това е доста нехигиенично, защото може да се развие някаква зараза. Също така тези прасета пречат и на транспорта около болницата”, възмущава се пловдивчанин.

Макар гледането на подобни животни да е позволено в някакви граници в крайните квартали на града, абсолютно забранено е свободното им придвижване или изкарване на паша по улици, градини и паркове.