През изминалата нощ поривите на вятъра достигаха до 90 км/ч, в резултат на което има повредени автомобили, счупени клони на дървета и прекъснати електрозахранващи кабели, пише Bulnews.

Най-сериозни са щетите по сградата на Военно окръжие, където покривната конструкция се отлепя от железобетонната плоча и разрушава напълно покрива на къща, намираща се в непосредствена близост до обекта.

Още в 3.30 часа тази нощ, екипи на местната администрация, БКС, полиция, Пожарна безопасност и военни са били на мястото, като живеещите в къщата са изведени, а районът е обезопасен. Няма пострадали лица.

Вятърът е разрушил и част от покрива на кулата на хижа „Вестител“.

Своевременно бе свикан общинския кризисен щаб, където се взе решение за разчистване на елементите от покривната конструкция на сградата на Военно окръжие и остойностяване на щетите на частния дом. На семейството, което е пряко засегнато от бурята, е оказано пълно съдействие и при необходимост може да бъде временно настанено в общинско жилище.

Успоредно с това, екипи на БКС и Пожарна безопасност работят по отстраняване на счупените клони и паднали дървета в града. Дейностите ще продължат през целия ден.

Ураганен вятър нанесе щети на сградата на Военно окръжие - Враца. Бил е съборен покривът на сградата.

Нанесени са щети на паркирани наблизо автомобили на служба „Военна полиция“ и на коли на частни лица. В момента се извършва обследване на нанесените поражения. На място са представители на Военна полиция, Военно-окръжна прокуратура и застрахователи.
 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!