Псувни, грубости, обиди, закани и дори изхрачване в лицето - така таксиметров шофьор изрази гнева си към пловдивчанка с малко дете след ситуацията на пътя, пише trafficnews.bg.


Грозната сцена се е разиграла в кв. „Кючук Париж“ в Пловдив вчера сутринта. За нея сигнализира потърпевшата Диана, която е майка на 3-годишно дете.

Тя разказа, че е отивала, както всяка сутрин, да закара детето си до детска ясла "Мечта". Пред входа на заведението дава мигач, за да премине в насрещната лента и да спре най вляво на кварталната уличка, тъй като всички коли спират от тази страна.

"От малка блокова пресечка от същата страна зави такси, което в крайна сметка се озова точно насреща мен. Шофьорът взе да ръкомаха и говори нещо в колата, но не чувах какво, само предполагах.

Слизайки от колата и отивайки към задната врата, чух как вика по мен "ти какво лайно си, ти какъв боклук си и т.н.". Казах му да се маха и отворих задната врата, за да сваля детето, при което той спря колата и се засили към мен. За момент помислих, че ще ме набие и се уплаших", разказва за абсурда жената.

Обидите пред малкото ѝ дете обаче не са единственото унижение, на което става обект Диана. Накрая шофьорът решава, че вербалната агресия не е единствен механизъм за справяне с конфликти и решава... да заплюе жената.

"Шофьорът продължаваше да ми крещи и аз го попитах какъв му е проблемът. Не преча на никой, подала съм мигач, че ще отбия, оставям си детето и тръгвам. Накрая след десетките обидни думи по мой адрес ме напсува и оплю.

Сметнах за редно да не говоря повече с него, защото следващата крачка сигурно щеше да е побой от негова страна. Снимах автомобила и той ме заплаши да внимавам, че щял да ми запомни колата.

Всичко това е меко казано недупостимо...", разказва пловдивчанката, която не може да понесе факта, че всичко това се е случило пред очите на невръстното ѝ дете. 

Ежедневно има ситуации на пътя, в които всеки от участниците вярва в правотата си. Дори когато не говорим за катастрофи, подбирания при паркинг маневри и сериозни засичания, шофьорите често се ядосват на постъпки на колегите им на пътя.

Факт е, че спирането се извършва от дясно по посока на движението. Въпреки това абсолютно недопустимо е обаче нечие недоволство да прераства в подобни обидни конфронтация. В това вярва и Диана, която не иска детето ѝ да счита, че това е нормална "комуникация" на пътя. 

Управителката на таксиметровата фирма "Елма такси", чийто служител е въпросния таксиметров шофьор, потвърди, че е имало конфликт и бе категорична, че фирмата осъжда всички подобни актове на агресия и счита за недопустимо поведението на шофьора.

"Шофьорът е наказан и е с последно предупреждение за уволнение. Не искаме да заемаме страна по отношение на казуса, който е настъпил на пътя, но сме категорични - недопустимо е някой да си позволява подобно отношение, камо ли мъж към жена. Изказваме извинение си към жената от името на цялата фирмата и се надяваме повече да няма подобни неприятни инциденти", посочи Иванова.