„Ела се вие, превива“ не на шега. Свирките свирнаха на площада в Симитли песента на момата, като се с рода си прощава. Кукер предложи женитба на любимата си пред хилядна публика. 30-годишният Димитър Ружински даде пръстен на жената на сърцето си – Габриела от Враца по време на кукерското дефиле за Сурва.
Димитър е на 30, професионален войник. Кукер е откакто се помни, даже и от преди това. Напоследък винаги е бил в ролята на младоженеца в дефилето за Сурва. Години наред е репетирал, репетирал за Сурва‘2017, оказа се. Не на шега, Димитър изпълни важната роля от житейския си път – избра си любимата за цял живот. А тя му каза „да“.

Предложението за брак навръх Сурва, с което започна годината в Симитли, всички приеха като красиво начало на годината, като добра поличба за общината.
На финал: Горчиво! Честито на младото семейство. Таз година булка, догодина люлка! Такава е заръката още от прадедите ни, наричана по годежи и венчавки и днес.

Бъдете здрави Габриела и Димитър. Пазете традицията, отгледайте и възпитайте и децата си в духа на българщината и в любов към родния край.